Ik ben Talina,

Als klein meisje was ik al gek op alle dieren. Vooral op honden en paarden, waar ik ook mee ben opgegroeid. We hadden sterke rassen in de familie zoals Duitse Herders, Bouviers, Dobermanns, Bull Terriërs en Engelse Staffords. Paardrijden doe ik al vanaf dat ik 8 jaar ben en doe ik tot op de dag van vandaag nog steeds met veel plezier.

Op het moment dat ik op mezelf ging wonen, toen ik 20 jaar was, kwam er natuurlijk meteen een hond. Een langharige Duitse Herder teef van 10 maanden, die super lief was voor mensen maar een pittige tante richting andere honden. Daar is mijn interesse in hondengedrag ontstaan.

Na 17 jaar als kapster te hebben gewerkt was het tijd om het roer om te gooien en van mijn passie en dromen werkelijkheid te maken.

Tijdens mijn kappers carrière heb ik meerdere opleidingen, cursussen en trainingen gedaan, in de hondenbranche, met inmiddels meerdere eigen honden. In die tijd verslond ik alle afleveringen van Cesar Milan en voelde ik me heel erg aangetrokken tot zijn methode. Na wat onderzoek kwam ik Anniek Winters tegen en dacht meteen: ‘Daar wil ik werken!’

Super blij was ik dan ook dat ik aan de slag mocht in de roedel. Nergens leer je meer over honden dan in de roedel. Hoe ze communiceren met elkaar en ook hoe ik daar als mens met mijn eigen energie invloed op heb.

Ik heb super veel geleerd van de honden; over hen, maar ook over mezelf!

Naast dat ik 3 dagen voor het hondengedragscentrum werk open ik nu ook mijn eigen trainingsschool in Heemskerk. Super trots ben ik dan ook om nog meer honden en hun baasjes te mogen helpen!

Er zijn maar weinig mensen die van hun grootste hobby en passie hun werk hebben mogen maken. En ik ben één van die geluksvogels! Dagelijks help ik baasjes hun honden beter te begrijpen. En wat zijzelf voor invloed hebben op de hond z’n gedrag.

Blije honden en blije baasjes op weg helpen naar de beste versie van zichzelf en als team!